pic

Gratis naar de tandarts

GEEN 18 GEEN tandartsnota GEEN eigen bijdrage

Onafhankelijk van de hoogte van je inkomen: zolang jouw kind nog geen 18 jaar is betaal je niets voor een controle of tandheelkundige behandeling bij de tandarts of mondhygiënist. Je ontvangt GEEN tandartsnota en betaalt dus ook GEEN eigen risico!

Hierover bestaan veel misverstanden vertelt tandarts Camran Rewakhah: “Het is een gemiste kans wanneer je geen gebruik maakt van deze prachtige regeling voor je kind. Vraag ons informatie als het je niet duidelijk is.” Lees meer…

Een gewijzigde (financiële) thuissituatie kan veel invloed hebben op goede vaste gewoontes binnen een gezin. Zoals een bezoek aan de tandarts en mondhygiënist. Want daarna komt altijd die tandartsnota. Of toch niet?

Het verplichte eigen risico geldt voor bijna alle zorg uit de basisverzekering. Een van de uitzonderingen daarop is tandheelkundige zorg voor kinderen tot 18 jaar. Pak die kans! En laat jouw kind als jong volwassene straks starten met een gezonde mond en een gezond gebit. Gratis! Hij/zij heeft daar de rest van zijn/haar leven profijt van.

Zorgverzekering en aanvullende tandartsverzekering vanaf 18 jaar

Word jij binnenkort 18 jaar? Van harte gefeliciteerd, vanaf dat moment ben je officieel volwassen! Echter heeft het ook direct consequenties: zo ben je vanaf je 18e jaar zelf financieel verantwoordelijk. En de gratis tandheelkundige zorg vervalt. Je bent nu zelf premieplichtig voor de (in Nederland verplichte) zorgverzekering* en je krijgt te maken met het verplichte eigen risico. Je ouders blijven nog wel onderhoudsplichtig tot je 21e verjaardag. Dat houdt in dat zij tot die tijd o.a. verantwoordelijk zijn voor medische hulp.

Adviesgesprek: wel/geen aanvullende tandartsverzekering vanaf 18 jaar

Omdat de gratis tandheelkundige zorg vanaf je 18e jaar vervalt, lijkt het ons een goed idee om samen met je ouders en jou door te spreken of een aanvullende tandartsverzekering in jouw geval aan te raden is. Wij kennen jouw gebit en hebben een actueel overzicht van controles en eventuele behandelingen uit het heden en verleden. Op basis daarvan krijgen jullie van ons helder advies en nemen we samen het risico en de gevolgen van wel/geen aanvullende tandartsverzekering door. Goed idee toch!

*Jongeren hoeven meestal geen uitgebreide zorgverzekering af te sluiten. Daarom bieden sommige verzekeraars een speciaal jongeren- of studentenpakket aan. Voor de zorgverzekering kan je als 18-jarige zelf zorgtoeslag aanvragen. Ook als een ouder de zorgverzekering betaalt. De zorgtoeslag wordt bepaald door het inkomen van het kind.

header-kinder
pic

Een behandeling inplannen?

AFSPRAAK INPLANNEN