pic

Behandelingen

Naast periodieke controles en behandelingen door de tandarts en mondhygiënist kan je bij Tandartspraktijk Zilverkamp ook terecht voor behandelingen die door een gespecialiseerd tandarts moeten worden uitgevoerd:

Het positieve effect van gebitsrestauraties

Een lekkende vulling met verkleuring op een van je voortanden. Die afgebroken kies met het scherpe randje waar je je tong zo vaak aan bezeert. Slijtage of een beschadiging van je gebit door een ongeval… We kunnen een hele waslijst aan mankementen opnoemen, bijna allemaal veroorzaken ze ongemakken en kunnen ze je zelfvertrouwen en gezondheid een flinke deuk bezorgen.

Misschien is het al eens ter sprake gekomen tijdens een periodieke controle: jouw gebit heeft wat extra aandacht nodig. Door niet te lang te wachten met een gebitsrestauratie wordt vaak erger voorkomen. Omdat we het liefst zo veel mogelijk van het eigen gebitselement willen behouden, snap je dat het in je voordeel werkt als we er snel bij zijn. We behalen verrassend mooie resultaten bij het herstellen van jouw tanden en kiezen. En dat doet meer met je dan je vooraf kunt bedenken.

Als je het prettig vindt om samen met ons jouw gebit eens rustig onder de loep te nemen, maak dan een afspraak met een van onze tandartsen om de mogelijkheden te bespreken. Diverse tandheelkundige ontwikkelingen maken steeds meer mogelijk en zijn minder belastend dan voorheen.

Een goed Plan van Aanpak zorgt voor rust en transparantie. Naast een tevreden patiënt is namelijk ons tweede doel de kosten van de gebitsrestauratie zo laag mogelijk te houden. Met de jaarlijkse vergoedingen door de Zorgverzekeraar* als leidraad – als je een tandartsverzekering hebt afgesloten –  maken we een stappenplan zodat het jaarbudget optimaal wordt benut en zo mogelijk/nodig de behandelingen worden gespreid.

Heb je geen tandartsverzekering en zie je op tegen de te maken kosten? Tandarts Camran Rewakhah zoekt graag samen met jou naar een goede oplossing passend bij jouw situatie. Aarzel niet en neem contact met ons op. We hebben het al eerder genoemd, alles is in onze praktijk bespreekbaar!

* kinderen tot 18 jaar gratis en GEEN eigen risico!

De eerste tandartscontrole voor je kind

Rond de leeftijd van twee jaar is het melkgebit van je zoon of dochter volgroeid. Vanaf nu is het goed om spelenderwijs de eerste voorzichtige controle door de tandarts te laten plaatsvinden. Hij of zij mag zelf in de tandartsstoel zitten en kan alvast een beetje wennen. Als dat goed gaat gaan we naar stap twee: proberen of we met een spiegeltje in de mond mogen kijken wat ze vaak erg interessant vinden. Ieder kindje krijgt een leuk  cadeautje van Camran. Zelf trotse papa van een zoon.

Natuurlijk mag je kind al eerder meekomen wanneer jij of je partner onze praktijk bezoekt voor een gebitscontrole. Hoe sneller ze aan de omgeving wennen hoe beter.

Relaxed en stap voor stap bij ons op je gemak

Niet iedereen gaat opgewekt naar de tandarts. Misschien heb jij – of iemand in je naaste omgeving – in het verleden een nare ervaring gehad waardoor je opziet tegen het maken van een afspraak. Veel mensen hebben daar last van en het is niets om je voor te schamen. Vertel het ons als je tegen een bezoek opziet of bang bent voor een behandeling dan plannen we gewoon meer tijd voor je in.

Wij stellen je op je gemak en maken het zo prettig en relaxed mogelijk. Tijdens een eerste oriënterende afspraak doen we niets anders dan informatie uitwisselen en naar elkaar luisteren. Stap voor stap bespreken we rustig hoe we samen te werk zullen gaan en welk doel we nastreven. En vergeet vooral niet dat jij degene bent die steeds de regie houdt. We doen niets zonder overleg en zeker niet overhaast.

Wil je een voorbeeld over hoe wij te werk gaan? Als we samen besloten hebben de behandeling te starten, raden we vaak aan om plaatselijk te verdoven zodat je meer ontspannen in de stoel ligt. Moderne middelen helpen ons de verdoving en behandeling te verlichten. Voor het verdoven bijvoorbeeld kunnen we met een spray of zalfje de huid minder gevoelig maken waardoor je het aanprikken minder voelt. Bovendien zijn de tegenwoordige naaldjes een stuk dunner. Pas als de verdoving 100% werkt begint de behandeling. Zo nodig verdoven we tijdig bij, om je zo min mogelijk te belasten.

Onze ervaring: de door ons geboden tijd en aandacht geven vertrouwen! Voorkom klachtenverergering aan je gebit door tijdig bij ons aan de bel te trekken. Voorkomen is beter dan… Achteraf horen we vaak dat het allemaal erg is meegevallen en daar zetten wij ons als team actief voor in!

Hebben we iets bij je losgemaakt en denk je nu: “dat is misschien wel iets voor mij.” Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie en maak misschien alvast een eerste oriënterende afspraak. Dat verplicht je tot niets.

Een gezonde en frisse mond geeft niet alleen zelfvertrouwen, maar heeft ook een positief effect op de algehele lichamelijke gezondheid.

*linkje maken

Ondanks goede gebitsverzorging en regelmatige controles en tandheelkundige behandelingen, soms hebben patiënt en tandarts geen keuze en moeten meerdere tanden en kiezen getrokken worden. Het trekken van het volledige gebit proberen we zo lang mogelijk uit te stellen.

Een uitgebreid en goed onderbouwd adviesgesprek met onze (specialistische) tandartsen is onmisbaar bij de juiste keuze voor een gedeeltelijke prothese, volledig kunstgebit, klikgebit (op implantaten), frame of plaatje. Na het beoordelen van de mogelijkheden in de mond spreken we de verschillen qua kosten en eventuele vergoedingen samen door.

Een beslissing nemen over het trekken van een of meerdere tanden en kiezen of zelfs het volledige gebit kan best lastig en ingrijpend zijn waardoor u er misschien al lang tegenop ziet. Vanzelfsprekend biedt ons team u ondersteuning waar wij kunnen. U kunt rekenen op de aandacht die u nodig heeft en… we doen niets overhaast.

Heeft u vragen? Bel ons!

pic

Een behandeling inplannen?

AFSPRAAK INPLANNEN